Producten

In onze eigen fabriek in Brummen maken wij vrijwel alle rechthoekige en ronde luchtkanalen zelf. Hiervoor wordt over het algemeen plaatstaal met een op zink gebaseerde corrosiewerende coating gebruikt.

De machines worden aangestuurd vanuit ons CAD-CAM/Revit-systemen, waarin alle tekeningen en ontwerpen zijn ingevoerd. Vervolgens zorgt een geautomatiseerd planningsysteem voor de logistieke ondersteuning van de productie.

In onze productie werken Vakbekwame medewerkers met moderne apparatuur.

Tijdens het gehele productieproces vindt controle plaats a.d.h.v. van ons kwaliteitshandboek, beginnend bij het inkomend materiaal tot en met de montage van het eindproduct.

Leveringsvoorwaarden & prijzen
Het overzicht met leveringsvoorwaarden en prijzen, alsook Revit-bibliotheken vindt u hier.

Rechthoekige luchtkanalen
Na opdracht worden rechthoekige luchtkanalen met evt. bijbehorende bochten, verlopen, T-stukken en andere hulpstukken in onze fabriek geproduceerd. Bij (zeer) grote luchtkanalen worden indien nodig verstevigingen aangebracht om ervoor te zorgen dat het luchtkanaal in ‘vorm’ blijft.

Ronde luchtkanalen
Vanuit ons magazijn zijn veelal ronde luchtkanalen (spiraal/spiralo/spiro) van Ø80mm tot Ø630mm direct leverbaar. Indien gewenst worden ronde luchtkanalen met grotere diameters tot max. Ø1250m, gladde of afwijkende lengtes worden tegen meerprijs op maat geproduceerd.

Buizen
Onze buizen hebben een standaardlengte van 3 meter.

Bochten
Segmentbochten en gladde bochten (merendeel geperst) zijn standaard leverbaar in 15°, 30°, 45°, 60° en 90°.

Verloopstukken
Symmetrische en asymmetrische verlopen worden gebruikt om ronde kanalen met twee verschillende diameters op elkaar aan te sluiten.

T-stukken
Voor aftakkingen tussen buizen kunnen T-stukken en ‘inverse’ T-stukken worden gebruikt. De loodrechte T-verbindingen kunnen aan alle zijdes gelijke of ongelijke diameters hebben.

Spruit-/kruisstukken
Spuitstukken zijn vergelijkbaar met de groei van spruiten aan de spruitkoolstam en hebben een enkele aftakking. Kruisstukken zijn vergelijkbaar met een haakse kruising met hoeken van 90°.

Zadels
Zadel-varianten met 45° en 90° kunnen op een buis worden gemonteerd. Met een buis i.c.m. een zadel 90° wordt het resultaat vergelijkbaar als met een T-stuk, echter blijft de buis intact.

Hulpstukken
Naast bovenstaande ronde luchtkanalen en toebehoren produceren en leveren wij regelkleppen, deflector-/dak-/regenkappen, luiken, beugels, tuiten, flenzen, steken, koppelstukken, steken en deksels.

Instortkanalen
Instortkanalen, ook wel platte ventilatiekanalen genoemd, zijn geschikt om te gebruiken van het ‘instorten’ van een vloer, muur of plafond. Gecombineerd met diverse hulpstukken kan hierdoor een mooi weggewerkt luchtventilatiekanaal worden gerealiseerd.

Flexibele slangen
Aludec, Greydec, Sonodec, Isodec en Combidec zijn per meter met een max. van 10 meter van één stuk leverbaar.

Diverse materialen
Voor het bevestigen van het kanaalwerk in ons assortiment:
–      Draadstangen
–       Machineparkers/parkers
–       Magneetbithouders (t.b.v. machineparkers)
–       Celrubber
–       Diverse afdichtingskitten
–       Afdichtingtapes (alu, hardcast, pvc)
–       Ophangband
–       Slangklemmen
–       Rockwool-isolatie en Armaflex

Contact: